Lissmore and back to Melbourne!

Hejsan alla glada fiskar
(ja, jag menar dig)

Hoppas ni haft en bra vecka och ser fram emot helgens erovringar. Sj har jag haft en ganska fullspackad vecka.

Sa vart ska jag borja nu da? Hmm......

Borjar nog med att jag pa fredagen tog ett tag till Geelong som ligger ca 1 timme utanfor storstaden Melbourne.
Da jag redan hade kontaktat Kathy och Adrian innan sa hade vi kommit overens om att han skulle plocka upp mig pa station. Da hans mor bor i Geelong, sa tanke han sla tva flugor i en small. Detta var ett mote som jag sag fram emot.

Dessa vanliga manniskor tog emot mig -06 och delade med sig av sitt liv samt visade mig runt i staten Victoria. Samt betalade en hel del ocksa. Sa jag kande att jag maste gora lite for att visa min uppskattning fran min vistelse i Australien -06.



Vi drog forst till Safeway(typ som ica/hemkop/konsum) och kopa lite fornodenheter.
Jag skaffade i forsta hand lite frukost till mig sjalv som jag skulle leva pa de kommande dagarna. Ater ganska mycket till frukost sa jag ville inte ata dem ur huset.

Kopte aven lite potatissallad och Kangaroo kott da vi skulle ha BBQ senare pa kvallen.
BBQ var anordnad bara for min skull vilket var valdigt kul :) Med Kathy och Adrian som vardar och de bjudna var Ted och hans fru. Ted ar da en av ledarna fran lagret jag var pa -06 och jag umgicks lite med hans familj ocksa nar jag var nere i Lissmore sist. Och aven Karoliina som hade Ted och hans fru som vardfamilj da.

Ted hoppade ocksa bungyjump vid 70 ars alder.. sa han ar ganska .. speciel om man sager sa :P haha..

Vi passerade aven en trevligt matstalle pa hemvagen. Och dar planera vi att jag skulle bjuda dem pa middag pa lordagen. Restaurangen var i mitten av ingenstanns, men hogre rankad an de flesta fin stallen i Melbourne. Sa ni kan tanka er att det inte var billigt ;)

Det var en grymt fin och varm kvall och med trevligt sallskap.
Ted och jag snackade lite om lagret jag var pa och han sa aven att om jag ville sa ville dom garna ha mig som ledare dar kommande ar lager. Tyvarr aker jag ju hem lite tidigare an sa, men det skulle varit valdigt kul i vilket fall som helst. Kanske aker ner pa en snabb visit i sommar(svensk arstid) och deltar som ledare pa lagret.. vi far se... Annars kanske jag kommer ner nagot annat ar och hjalper till. For jag skulle garna vilja aka till australien igen i framtiden. Det ar en upplevelse kan jag lova.

Och det var den fredagen.. Blev lite ol och sa och att njuta av vadret..
Men nu kommer det riktigt trevliga.. sangdags!
Och nej.. det ar nog inte det ni tror att det ar ;P

Det ar snarare att ligga i en riktig sang for forsta gangen pa 2 manader! Och en 140 sang :D
Och med eget badrum och dusch ocksa.. ahhh.. himmlen!!!


En riktigt GOD natts somn kan jag lova!! :D
(Lite skillnad fran madrassen pa golvet i Carlton eller gungande tva vaningssangar i St:Kilda)

Och sen blev det Lordag
Pga alla bushfires i omradet sa var det mycket forberedelser till sommaren. Jag var mer an villig att hjalpa till.
Storre delen av jobbet var att samla ihop grenar och bark som latt kunde ta eld runt garden. Tog val en sadar 4 timmar allt som allt. Men bor man gratis hos nan sa vill jag gjora natt for dem. Aven om dom sa att jag inte behovde alls da jag var gast. Men sant hindrar inte mig :D
Bilderna ar fran slutet av arbetet.. och vi hade redan rensat det mesta..

Och sen var vi klara.. samt en vovve som akte snalskjuss med mig tillbaka varje gang jag var och tomde en last ute pa farmen :) hehe..


Efter de, sa fixa jag lite svenska pannkakor at dem till lunch. Under tiden jag gjorde de, sa hittade Adrian massa bilder fran -06 pa sin dator fran nar jag var dar. Sa dom kommer upp pa Facebook sedan :)

Sen hande det inte sa mycket under eftermiddagen.. Foren pa kvallen nar vi skulle ut och ata.. :)
Kladde till och med upp mig lite :P Se pa fan!


Sedan bar det av! Vi var dar i nastan 2 timmar. Och maten var stralande!
Det hela gick pa 175 dollar.. Vilket blir kring 1100 kr. Men det var det vart! :)
For australien sa e det ganska dyrt, men det ar inte heller lika dyrt som Sverige har nere.

Hela sondagen bestod av att jag stod och kapa ved.. ca 9 timmars vedkapande och stapling. Och aven har var Kathy ute med kameran i hogsta hugg! :)
 
Fint travat eller hur? :P Han var faktist imponerad av hur jag travade veden.. Det far jag nog tacka pappa for ;) hahahahah :P
 

Mandagen bestod av annu mer jobb. Stod vid klyven ytterligare nagra timmar. Vi flyttade aven en hel del far fran en del av farmen till en annan. Farmen ar val sadar 2 km at alla hall. Sa den ar liten inte.. Sen ater till vedklyvningen :)

Sedan fick jag aven en avskeds gava av dom :D En Australiensk ost skarare och skarbrada av gumwood. Australienskt traslag i bada delarna. Men jag vill fortfarande ha en osthyvel!! :P



Morgonen darpa var det farval och vidare pa min fard :) Men vi skall motas upp igen innan jag aker hem. Samt att dom nog kommer till Sverige och halsar pa mig nan dag :) Akte med Kathy pa morgonen till Bellarat dar en tjej fran lagret bor. Sa jag stannade hos henne ett par dagar (dom hade ocksa bbq for mig hehe).

Hon hade ett helt hus for sig sjalv. :P Inte illa alls.. hehe..
Ett tillfalle var valdigt roligt, hon tog med mig till hennes arbete en dag. Hon jobbar pa Hungry Jack (motsvarigheten till burger king). Och flera hade fragat henne , "Is that you bf?" fraga dom.. "No his my friend from sweden.." svarar Laura! "Oh.. His hot!" sager nagra av dom. Nu ar detta inget som stiger mig at huvudet direkt.. tyckte bara det var valdigt komiskt :P haha...

Annars var det ganska slappt :) Vilket var skont det med.
Sen bar det av till Melbourne igen.. Skulle tebax till Hostlet men det var fullbokat for hela helgen. :/

Sa det blev Carlton :)


Under denna tid hade jag inte internet eller mobil (da min laddare hade gomt sig nar jag lamna hostlet veckan innan). Batteriet var inte a bra.. Men Anna fran tyskland som ocksa jobbar pa hostlet leta reda pa den at mig och tog hand om den till jag atervande. :D Danke Anna!

Nej nu ska jag vidare... Har setat har i 2 timmar och bloggat.. usch va seg datorn ar..
Fler bilder kommer upp pa Facebook senare i veckan nar jag kommer at en snabbare dator :D

Skot om er nu!! :D


Mohahahah.... .Melbourne!!

BUUUU!!!!!

Hejsan Alla Glada!

Hoppas livet flyter pa for er alla utan nagra storre missoden. Sjalv sa kom man fram till Melbourne med natt bussen oskaddad! :) Men med ett konstigt sms fran gamla hostlet i Melbourne "XXXX wants you in her ass", skickat av hennes kompis kl 4 pa natten. Markligt... :P

 

Annars da? Inte mycket.. Flummat runt mest, kopt nya skor och shortor och byxor for bade arbete och fritid/fest. Traffade nagra fran hostlet i Sydney i Melbourne, bade pa hostlet i St kilda och pa stan. Alltid trevligt med nya vanner tycker jag :)

Men sa mycket mer an sa har inte hant sedan jag kom hem fran Sydney.. Eller jo.. En LITEN sak hande... En RIKTIGT grym Halloween fest i huset jag bor i. Jag sparade ut lite, i energi lagd pa min utstyrsel men aven en anning i dryck ocksa.  Som ni sag pa bilden ovan (och langst ner), sa la jag ganska mycket energi i mitt utseende. Och nej for er som undrar, jag rakade inte av mig haret. Darav orsaken till att jag la mycket energi i detta.

Men det var det vart! De andra i huset kopte massa utstyrsel och annat till huset. Aven om det redan bestar av ganska mycket RIKTIGT spindelnat och spindlar sa la vi till nagra extra har och var.

Ut over de, sa har det mest varit slappt. Men det har varit skont det med tycker jag. Sokt lite jobb och sa (utan lycka) samt varit pa Svenska kyrkans mark har i Melbourne och grillat samt spelat Kubb. Sa man har traffat manga nya vanner.

 

Har hamnat tillbaka pa Hostlet i St:Kilda igen efter att blivit utkastad fran huset.. nja utkastad ar kanske lite starkt. Snarare forflyttad for en tid da de rum ja bott i behovdes av henne sjalv for studier till viktiga tentor. Men men sa kan det ga. Men det var skont anda att vara tillbaka pa hostlet da man har manga vanner dar.

Men i morn igen flyttar jag ut och aker ut pa landet! Ut till ingenstanns och kollar pa far! :P Nja.. Ska till min Vard familj fran 2006. Tankte halsa pa och aven bjuda ut dem bada pa middag nagonstanns! :)

 

Igentligen skulle jag jobba i helgen, men dom jaklarna ar for sega pa att hora av sig om det blir nat eller inte sa jag drar till Lissmore istallet.

 

Storre delen av denna vecka har jag legat pa standen och spanat pa .. vattnet.. host....
Har varit mellan 32-36 grader i 4 dagar. Snacka om svettigt. Men underbart ocksa.. Bra sallskap och skont vatten.. bortsett fran nagra maneter som jag raka trampa ihjal, eller kasta pa nagon.

Idag var det dock bara 28 grader.. kallt nastan ;) Eller vad tycker sverige om de?

Fixade aven Svensk pannkaka och appelpaj till mina hus kamrater forra veckan! They loved it! :D

 

Nej nu ska jag in pa stan lite och kolla pa en ustallning som en av mina vanner deltar i. Mobel designer.. Later inte sa skoj kanske men anda. Men fortst ska jag till Coffee palace och kolla varfor det stod 3 brandbilar utanfor nyss :P Jag gjorde inget.. jag lovar! Heder!

(Var nog invanarna pa taket som rokte pa lite for mycket och fattade eld eller nat)

Adjo adjo!
Nu drar jag ner pa stan en stund.. eller till en krog.. har inte bestamt mig annu :)
Har gjort lite andra sma saker ocksa men de har jag fortrangt nu.. da tiden for mitt internet ar slut! :P


SKRIV INGA KOMMENTARER!!!
(Moahaha.. kanske funkar)

Melbourne!

Har varit i Melbourne nu en tid.
Har tyvarr inte skrivit pa ett tag med det ar for att jag haft daligt med internet.
Men det ska bli en battring med de! Och lite info om vad som hant sen Sydney (inte mycket men anda! ;P)

I'll be back with more news soon!

RSS 2.0