Bondi Beach and back to home sweet Melbourne!

I tva dagar nu har jag varit pa Bondi Beach!
Blev inget bad forsta dagen dock men men..  Det sag jag till och andra pa dagen efter!

Forsta dagen var bara jag och Fabian dar! Fick lite sol och at en riktigt god middag for grymt pris!
Dagen darpa da bar det dit igen, men tidigare! Och med aven Carolina i hasorna (fabians en tjej kompis).
Det blev mycket sol och mycket bad! Grymt stora vagor :P 2-3 meter :D men kul! (okej alla vagor var inte 2-3 men en del i alla fall :P haha)

Solade en hel del och brande mig liksa.. men inte av solningen i sig.. utan for att jag stod mest med ryggen mot solen nar jag var i vattnet... Ingen bra ide direkt markte jag senare.. :P sa jag e bara rod om ryggen och ingen annan stanns :P hahaha..  Men sa kan det ga!

Men det var valdigt trevligt i alla fall och valdigt kul! Hoppas St kilda har storre vagor pa somrarna! ;)

Funderade NASTAN att ga pa en stripp klubb and check what the big fuzz is about! Men orka inte! :P Drog up pa hostell taket och drack vin och var social istallet! :) Wine and Cheese night! :P Sen blev det "Yes Man"...

Och idag blir det bussen hem till Melbourne igen.. men inte foren i kvall!
Tillsdess ska vi runt pa stan lite.. men det ar grymt varmt har!

Aja inga bilder denna gang! Men men! Ni far klara er anda!
Sander ivag ett Grattis till ALLA vanner och familj som fyllt ar denna manad!! :) Hoppas ni alla haft det bra!
Mer an 1/2 har fyllt ar denna manad verkar det som >D haha..


Aja ha det bra :) Och onska mig lycka till pa natt bussen till Melbourne :P 12 timmar
(slipper betala boende en natt i alla fall ;) hehe... )

Och fran en kar van! Sa ska jag inte be om kommentarer om jag vill ha nagra... ;)
SKRIV EN KOMMENTAR ANNARS BITER JAG ER I...... armen? ;p

Sol sol! Stralande Sol!

HEEEEEEJ
Precis.. HEJ!

Hoppas allt ar bra med er lasare! :) Med mig e det fint.. Sj e jag lite uttrakad med det e nog for att jag sitter har just nu. Hehe.. Ska strax ut och fa lite sol!


Ja vad har hant sedan sist?

Gick ut med vannerna och tog nagra ol samt at lite mat pa The Food Festival som befann sig i Hyde park.
Sa det var riktigt trevligt faktist :) Det var en lugn och skon kvall!

Pa lordagen blev det ZOO! Tog ett par timmar om man sager sa! Var dit med en tjej kompis och hennes kompis som pluggade har nere i AUS. Hon har nyss kommit fran USA sa hon hade lite jetlag. Men men, sant tar man val inte hansyn till inte.

Och har e ett foto pa dessa tva! Ni ser Opera huset i bakrunden.. och city ocksa for den delen :P


Vi gick omkring pa zoo i ca 4 timmar.. 5 om man inkl resa till och fran samt lite vantetid :P
Efter de gick vi aven ut och at lite mat. Skulle kanske motas senare for att dra ut pa krogen, sa vi sags och drack en hel del ol pa tva olika pubar och snacka en massa skit! :) Men det var enormt trevligt faktist.. och vi hade Fabian med oss ocksa, sa vi snackade mest Engelska! :)

Efter att dom drog sig hemmat till deras hotell forsokte vi val ga in pa lite klubbar.. Men de flesta var redan overfulla eller hade vakter som hoppade pa kunder och borjade sparka och sla dom for att dom fragade varfor dom inte fick ga in (vakterna var liksom knappt villiga att prata med nagon pa detta stalle.. bara slanga ut och slas). En av kunderna fick nog och vande och var pa vag och ga och sa "Fuck this shit, we'r of" Eller liknande.. da flog en av vakterna (den kaxigaste) pa honom och borjade sla pa honom i ansiktet.. dom andra vakterna fick ga i mellan och ta bort den andra vakten...  Hmm.. Dom ar roliga har nere!

Vi kom val in pa en klubb (fanns flera men orka betala intrade). Jag kom val hem kring 0530 och la mig!
Sov 3 timmar sen var det upp igen!

Drog till gymmet senare pa sondagen och gymma lite. Drog aven och simma lite.. Var riktigt skont! Bortsett fran de sa slappa jag hela dagen! Idag hoppas jag val vara lite mer mer aktiv och kolla runt lite (regnade igar ocksa sa). Aja.. har kommer lite bilder.. med kommentar ovan! Det e lite av varje :)


Utsikten fran hostell taket!




Och har kommer lite bilder fran fredagen. Da jag gick till botaniska tradgarden och opera huset.
Bilder fran parken pa vagen dit och annat skoj. Sag soma sagt aven lite fladdermoss. Bilder kommer :)

Lilla tradet!

Vagen som skiljer parkerna av. Allman park till V och Botanic till H.

Entreen

Dom var ju inte sma om man sager sa.. var over 1000 st runt om i traden..




Sen drog det vidare till Opera huset!
Mer bilder fran denna dag ovan kommer pa Facebook senare

Lordagen=Zoo

Pa farjan over till Zoo. Ganska Fin utsikt! >D

Tog som sagt inte allt for manga bilder har inne.. Aven fast det var mycket och se pa! :P
Krokodiler, ormar, Tigrar, Roda pandor och mycket mycket mer...

Detta var typ det anda djur jag fotade dar inne :P haha..


Aja.. Det far vara nog for denna gang!! (Nu ska jag ga och sparka fabian pa andra sidan rummet ;P)


Skot om er! :D

Melbourne - Sydney!

Jaha da var det dags igen da. Inget svenskt tangetbord idag sa ni far ha overseende med detta.

Igar tog man bussen fran Melbourne Southern Cross station till Sydney Central station.
Den "lilla" resan tog en sa dar ca 13-14 timmar. Men da var ocksa ett par stopp inkluderade i den resan ocksa, maste ju ata lite menar ja.

Som ett litet svar till en av kommentarerna, om fler fest bilder. Jag brukar undvika att ta med cameran pga att jag inte brukar ha sa mycket koll pa den nar jag ar full. Och jag vill garna inte bli av med den. Sa om den blir nagra bilder sa far nagon annan ta dem. Jag fokuserar pa festandet och ha roligt. Men jag ska forsoka dom ganger jag inte ar lika pa lyset.

Men var befinner vi oss nu da och vad har jag hittat pa an sa lange?
Igar kom vi hit och checkade in pa ett hostell. Drog ut lite mot Kings Cross och jaklar va mycket stripp klubbar och prostituerade det fans i det omradet.. varje gang nan prostituerad fraga nat sa kunde jag inte halla mig for skratt. Menar jag tander inte alls pa tjejer som gor sadant for pengar. Sa nar dom spelar sa tycker jag det bara e komiskt.

Visst, jag tycker det ar sorgligt att dom maste arbeta med sadant. Men sjalva agerandet mot kunderna, spelet ar bara for min del lojligt. Och dar av vad jag finner humoristiskt nar man gar dar och dom forsoker salja..

Men men nog om de, vi hittade ett fint kebab hak och at lite. Sen blev det bingen efter lite tv tittande.. det var ganska sent sa.


Dagen efter tankte jag ut och springa, men da vi inte hade na mat sa skippade jag de och tar det nagon annan dag. Sa, jag och Fabian drog ner pa staden och korde runt nagra varv pa monorail och kopte lite grejer, kopte ett par solbrillor och flippflops fran Rip Curl. Och nu har jag inga pengar kvar... I alla fall inget kvar fran senaste lonen jag fick efter helgens arbete. Men men, sa kan det ga. Har anda betalat for en vecka pa hostellet sa det ar klart.

Ikvall blir det en powernap och sedan ut och dricka lite ol, samt traffa en kompis fran sverige som ar har nere och praktiserar. Men NU, ska jag dra och handla lite mat!

Inga bilder denna gang, men dom kommer.. :) Har anda bara varit i stan! :)

Skot om er! Hade Great!


Hallå dönickar!

Hello hello! Här leker man internationell.. eller nåt...
Hoppas allt är bra med er där hemma i Sverige, eller vart i världen ni nu sitter och läser detta.
Att ni inte har bättre saker för er än detta förstår jag inte dock.. hmm...

Men men, alltid trevligt med läsare!
Men en av er frågade "Hur ser dom ut".... Vem skrev detta och vilka menar du? :-o

Well well.. nog med trevligheterna nu.. dags för blogg skrivande :)

Kära dassbok... nej.. det där blev inte riktigt rätt va?

ÄH! skit samma i de!

När skrev jag sist? I onsdags va? Jo... lite bakis och så.. Vad har skett sen dessa då?

Torsdag
Inte mycket alls hände denna dag... Tänkte dra till Victoria market.. men dom stängde 14 så det sket sig helt.. Drog ner på stan lite och käkade nudlar.. Och roligare än så var tyvärr inte den dagen..  Försökte även få ordning på min mobil. Dvs att koppla den till datan, och OVI Maps så jag kan ladda ner kartor över Australien utan kostnad för internet(mobil surf). Men det slutade i svordommar och att alla kartor(Europa) blev raderade..........
Fredag
Nu blev det däremot Victoria market med Gracie, ett jäkla massa inköpande av mat mm..
På kvällen blev det att göra en riktigt stor gryta då jag skulle jobba hela helgen.. Biff med bambuskott, minimajs, ananas, söt sur sås och lite annat smått och gott! ;) Riktigt nice! :D Ringde även och grattade min mamma som fyllde år :D
Lördag
JOBB!!! På en Judiskt Event till (för ovanlighetens skull). Men denna gång var det mer catering än bara flyttarbete..
Visst, jag ordnade upp en massa runt om eventet också.. men mest blev det Catering. Jag, Fabian och Marcel hjälpte catering firman med servering, tilllagning och allt de nu behövde hjälp med. Slutade kring midnatt och tog sedan mig hem (ca 1 timme) sov 4 timmar sen var det upp igen.

Söndag
Som sagt.. upp igen och käka frulle, duscha och slänga sig på spårvagnen... Hoppa av gå 1-2 km till nästa spårvagn(det gick nämligen en maraton genom staden denna morgon så vissa vägar var avstängda).
Så efter 1 timme och 30 min så var jag framme vid jobbet igen.

Båda dessa dagar försåg jag Fabian och Marcel med spårvagns nummer, tider osv. Marcel var sent ute redan på lördagen, men då var spårvagnen försenad som tur var. I dag dök han inte upp alls. Så honom kommer jag inte fixa jobb åt något mer. Har redan en skara människor som är på mig om jobb så.. (okej 3-4 personer...)

Vi jobbade på fullt ut hela dagen, denna gång viste både vi och catering firman lite mer vad exakt som skulle genomföras och det flöt på mer. Men det var bra mycket mer och göra också. Ca 5 min fick fick som rast att sitta ner efter de första 6 timmarna.. Det var tacksamt. Men arbetet var samtidigt väldigt roligt och trevliga människor att arbeta med. Sen evisades vissa av dom att alla svenskar hette sven och var massörer (för många filmer tror ja), men dom hade ju rätt till hälften ;) hehe.

Några timmar senare kom arbetspassets slut och catering firman ville ha vår kontakt info och erbjöd oss nytt jobb. Fortfarande behovsjobb som för judiska eventen.. men mycket bättre betalt. Dom var väldigt överaskade och imponerade över att vi skötte jobbet så bra även fast det var första gången inom just detta. Så det var jäkligt trevligt :) Så från 14 dollar(87) i timmen till 19-20 dollar (117-120) i timmen är inget man klagar över direkt.
Så vi får se när dom ringer ;)

Men inte fick man hem å sova inte.. eller jo.. hem.. men inte sova.. för min chef skulle ringa.. som han sedan glömde. Men tillslut ringde han kl 23 och bad mig ringa honom dagen efter 0800 för tid när jag skulle börja jobba.
Måndag
Gick upp nog tidigt så att jag skulle vara duschad mätt och klar för att jobba.. sen var det bara att dra iväg.
Arbetade inte lika många timmar.. Men tungt var det. Allt som vi under söndagen, hela personal styrkan samlade ihop och packade ihop... Bar jag nu och transporterade till deras huvud kontor och förråd. Väldigt skoj.... not..

Drog sedan när jag kom hem till banken för att lösa in checken.. men otrevliga som dom var så sa dom bara att jag skulle gå till ett annat Branch office. Men vart det låg fick jag ta reda på själv, sen stängde dom luckan. Service kallar jag det beteendet... *host*

Drog sedan till St kilda för några öl med några vänner.. drog även ut och åt en bit mat, träffa fler svenskar dessutom.
Tisdag
Hade under måndagen bokat tid hos Nokia Care Center för att får kartorna fixade på min mobil..
Kommer dit vid 13 00. Lämnar in mobilen samt vad jag önskar få inladdat på den.
- Australiens kartor
- Europa(då jag råka radera dessa)
- Engelska och svenska som vägbeskrivning.
Fick också tydligen lov att skaffa nytt minnes kort på 8 gb då det inte skulle få plats annars.

Okej tänkte jag, gör väl det då.
Dom meddelade att det hela skulle ta ca 45 minuter..

Medans jag väntar så drar jag och klipper mig på ett ställe som ligger i närheten.. 10 dollar(60 kr) för en klippning. Och av god kvalitet! Vanligen är det dyrare i Australien att klippa sig, men jämnfört med Sverige så är det billigare ändå. Återvände en stund senare till Nokia.. Fick där vänta 45 minuter till bara för att komma till support personal, då det var mycket folk. Där meddelas jag att det tar ytterligare 30 min (med andra ord, inte 45  utan 2 timmar skulle allt som allt ta verkade det som).

Okej tänkte jag och drog där ifrån.
Då jag inte lyckades med Checken dagen innan så åkte jag upp till St kilda och fixade mitt bank ärende.
Tog ut lönen åt mig, Fabian och Marcel. Marcel fick faktist betalt för söndagen fastän han inte var där.... Eller snarare... Jag och Fabian fick lite extra på söndagen ;) hehe

1,5 timmar senare är jag åter vid Nokia Care Center. Hämtar min mobil och allt skall vara klart säger dom och att kartorna tog upp ca 2GB.
Jag betalar mina 60 dollar (ca 350 kr) och lämnar butiken. Möter upp Fabian i stan som är och shoppar efter lite kläder. Under tiden vi går runt börjar jag undersöka mina nya kartor.. och upptäcker.. att dom inte riktigt gjort det dom ska.

På 2 timmar + den extra timmen jag var borta så har dom:
- 2,5 delstater i Australien av 7.
- Inget annat land eller kontinent. Eller jo, 1/3 av England (halva london), Norge, Danmark.
- Språk, Engelska och franska!
- Detta tog upp 950 mb....

Tror ni man blev irriterad eller? Framför allt när detta är sista dagen i Melbourne för 1-2 veckor... Och dom har stängt butiken. Jag fick lov att köpa en Rulltårta att trösta mig med.. blev faktist lite bättre..

Efter det drog jag bara hem och slappa.. och skulle packa.. men sitter här och skriver blogg istället och kollat på TV. Not god!

Och imorn onsdag drar jag till Sydney! Måste bara komma ihåg att få med mig allt(pass mm) så jag kan komma över dom olika staternas gränser..  Men det fixar sig.

Tyvärr har jag inga nya bilder denna gång! Men det kommer! :D
Ska ju till Sydney för tusan! Och ja, jag ska fota lite hur jag bor här i Melbourne också.. och inte bara min madrass.


Sköt om er allesammans!
Och skriv gärna en kommentar eller två :)

Sol sol.. strålande sooool

God middag, god morgon, god....
ähh va fan! 
HEJ!

Hoppas allt är bra med alla i VARMA soliga Sverige! Här skiner solen väldigt väldigt... lite..
Fortfarande tyvärr skit väder här nere.. Men hoppas på en förbättring innom kort. Tyvärr så jobbar jag oftast när det är sol här. Men men.. Så kan det vara.. Menar det är ändå för kallt för stranden än så ;)

Aja Nog om de nu! :)

Vad har jag hittat på sen sist då??? :-o
Gissa!!
Kom igen nu.. gissa då!!
Nå???

Aja ingen respons där inte så skit i det då.. :P
Då får jag väl berätta istället då :)


I måndags hände inte mycket alls.. Så pass lite att jag förträngt de faktist.. hehe...
Jo lite hände. Jag slappade i det stora hela och väntade på en vän som skulle med mig till Melb akvarium. Men han är en grym tidsoptimist (och ja, värre än mig.. mycket värre). Så det blev inget alls! Så jag satt å slappa här med några av hus kamraterna.. Som också övertalade mig att ge dem nacke och ansikts massage senare på kvällen (får gratis mat i utbyte moahahaha)..  Och roligare än så var det tyvärr inte hehehe...

Tisdagen däremot blev de lite mer action. Vi lyckades ta oss iväg till akvariet och spenderade många timmar där.
Träffade även 2 tyskar till (förstår inte vart dom kommer ifrån, dom bara blir fler och fler). Och vi hade en treeevlig dag. Här kommer föresten några bilder från akvariumet.. Enjoy!

Dessa är riktigt snabba!!  Men fräna! :) Långsamma som fan på land men riktigt snabba i vattnet! Blev faktist lite bad sugen.. dom släppte dock inte in mig :(

Tyckte skylten var så fin så jag tog en bild :P Sen var det ju att många pingviner var samlade just där när jag tog fotot också kan ju varit en orsak.. hmm...

Fin bild, men jag undrar vad pingvinen längst ner på bilden sysslar med.. leker hajen? Ser då ut så i alla fall.. hmm.. Var god och döm vetja.. för jag har ingen anning :D


Och så går vi vidare :D Skelett fisk?? :-o Läskigt!

Svärdfisk! Men den jäkeln kunde inte vara still så det var svårt att fota då det också var dåligt ljus där..

En LITEN rocka :D ca 1-1,5m bara..

Jag råkade ramla ner i akvariet en gång.. men det blev en bra bild :D Som tur så var ingen haj i närheten ;)

Och sist men inte minst HAJEN!!! tja.. en av dom 5 som fanns där i alla fall!


Man kan även välja att dyka i denna bassäng. Men jag föredrar hajbur med vilda hajar tror ja. Plus att det kostar nästan lika mycket.

Vad hände senare då?
Drog till Hostellet med Fabian då jag skulle kolla om jag fått nå ny post. Hittade inget men men..
Marcel tyckte sedan att jag skulle stanna så kunde han och jag laga lite käk, så det gjorde vi. En grym pastasallad med fetamozzarella eller vad de nu heter. Men gott som fan var de :) Hjälpte Fabian lite med CV´n och gled runt lite på hostellet i ren allmänhet ett tag..

Sen skulle jag väl stanna för ett par öl då min sista spårvagn gick 2345.. tja.. gick inget vidare de..
Det blev Glögg(ja.. glögg :D från IKEA), öl, sambucca, vitt vin(eller "gune" som det kallas här).
Så jag blev redigt på lyset kan jag lova mina vänner :D Men det var med ett trevligt sällskap.. och jag spendera inte mer än 15 dollar på hela kvällen, vilket var 1 drink och inträde på klubben :P (ca 90 kr) fick det mesta gratis på hostellet under kvällen av trevliga vänner! :D

Tyskar här nedan :D Fabian till höger :) Början av kvällen...

Inne på klubben.. lite svenskar, skottar, australienare.. och tyskar :D


Efter detta då?
Jo jag bestämmde mig för att GÅ hem... dvs 7 km.
Och jag var snor full... Bra idé? NEJ...

Men lik förbannat så började jag gå.. gick och gick och gick.. till slut viste jag inte riktigt vart jag var.. Då jag alltid åkt Spårvagn till St: Kilda från stan så ser området väldigt anorlunda ut. Men jag var rätt ute, men det tog längre tid än planerat. Men medans jag gick längs stranden så stod en bil en bit bort med en kines i baksätet... Motorn igång och dörren öppen.. Jag vet inte vad han gjorde..

Jag frågade lite efter hur långt det var kvar till stan och det visste han inte.. Men han erbjöd mig skjus hem så.. Det var najs :) Så jag kom hem till slut i alla fall..




Dagen efter var ingen höjdare dock, bakis som fan! Men bara nån timme..
sedan mådde jag skit bra :) Men har i övrigt bara slappat idag och gått igenom lite papper och så.

Aja det var allt ur mitt JÄÄÄÄTTTTEEEE intressanta liv.. *host*


Sköt om er :D Hoppas jag var något sådär intressant i alla fall ;)
Nu är det sov dags för mig :D Glöm inte att slänga in en kommentar ;)

En snabbis

Välkomna alla FIN FINA människor där ute! :)
Inte mycket har hänt denna vecka faktiskt :) Inte ett skit faktiskt om jag ska vara helt ärlig!
Men en liten snabbis genom veckan kommer här... Men bli inte arga om ni somnar av uttråkning halvvägs igenom :-o

Då kör vi!!!!

Tisdag
Sökte jobb, på gym, vissa affärer. Men dom flesta sade att intervjuer och dyligt börjar i mitten/slutet av oktober. Så jag får vänta ett tag till antar jag. Men får väl söka vidare lite.. Rabbi motty ringde och lämnade meddelande på mitt mobilsvar. Men tyvärr så hade jag inga pengar så jag kunde inte ringa varken honom eller lyssna på mobilsvar.
Onsdag
Jobbade åter igen åt Rabbi Motty, men denna gång på hans kontor samt deras lager. Men snacka om mycket jobb! Men men.. Jobb som jobb antar jag. Men det tog några timmar.
Torsdag
Gick ut och åt med Grasie, Cortney, Ester and Terrie! Och blev man inte mätt nog där så gick vi och åt glass efteråt. Så gissa om man var mätt! Sen tog man ett par öl så jag orkade knappt resa mig efteråt. Rullade i säng i princip.
Fredag
Gick på Melb Museum med Fabian(lite bilder kommer senare). Men man behöver evigheter på sånna ställen. Menar, dom han stänga innan vi hade gått igenom allt :P Men men, vi sprang nästan sista biten för att se de :) Senare på kvällen gick jag ut och festade med Cortney och Grasie på diverse klubbar. Och jag blev lite irriterad på dessa tjejer. Grejen är den att europeiskt körkort är inte godkännt som legitimation här i Australien. Vilket gör att när nån frågar efter lägg så måste jag ha mitt pass. Och första stället vi skulle till så envisades dessa damer om att visa legitimation(oavsett om någon frågade eller inte) så det sluta med att vi inte kom in då jag inte gärna bär passet med mig när jag går ut.

Men de övriga ställen vi gick till så gick jag först och sa åt dom att inte visa legitimation om ingen frågade efter de. Och då kom vi in, och tjejerna var jätte förvånade. Nåt säger mig att dom inte går ut så ofta.

Men kvällen var ganska najs ändå. Drack lite Sambucca, men det kändes som jag blev nyktrare och nyktrare ju mer Sambucca jag fick. Vilket känns lite konstigt. Borde gått andra hållet.. aja :P
Lördag
Slappade hela jäkla dagen och kolla film :)
Söndag
Handla, gick ut och åt med Grasie, Cortney and Terrie. Dom åt jag tog en smoothie. Fixade baksidan på huset och rensade ut ett skjul som inte blivigt rensat på 100 år eller dyligt..

Och det var min ROOOOLIGA vecka... eller nja.. Ganska trista vecka faktist :) Snackade även med lite folk från Sverige via Skype på fredagen. Vilket var kul att höra deras röster :)

Kommande vecka då? Inte mycket kommer hända där. Men vi får se, nåt kul änder nog. Vet att jag jobbar kommande helg i alla fall. Och veckan efter det så bär det av till Sydney!

Aja det var allt jag hade att erbjuda denna gång :) Skriv gärna en kommentar om ni vill se nån speciel bild eller nåt :) Sköt om er alla!! :)

RSS 2.0